در این کارگاه زهرا اسلامی، دبیر کمیته مناسبسازی سازمان بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به حجم زیاد افراد توانیاب در جامعه وضرورت اتخاذ تصمیمات جدی برای ارائه تسهیلات به افراد توان یاب و قرار گرفتن آن در دستور کار سازمانهای درگیر با مسائل معلولان افزود: سازمانهای دولتی و عمومی، شهرداریها، مردم و بخش غیردولتی نیز باید توجه و تلاش بیشتری در جهت بهبود کارایی و ایجاد شهری بدون معارض و موانع برای توانیابان داشته باشند و رسیدن به این هدف، تلاش همگانی را طلب میکند.
مسئول واحد نظارت سازمان ترافیک هم توجه به مسئله فرهنگسازی را از جمله مهمترین اقدامات در جهت کاهش و بهبود مسائل و مشکلات مربوط به توان یابان در جامعه دانست و افزود: آموزش و فرهنگسازی نیازمند کمک همه ارگانها و سازمانهای دخیل است و باید توجه بیشتری به این مهم شود. نقوی از در نظر گرفتن تمهیدات و تسهیلات برای معلولان در ایستگاههای قطار شهری و خطوط BRT در مشهد خبر داد.
حمید حسینی، کارشناس رشته شهرسازی در سازمان بهزیستی نیز در این جلسه دستیابی به روشهایی برای حضور و مشارکت اجتماعی توانیابان در اجتماع را از مهمترین سیاستهای سازمانهای متولی اقشار آسیبپذیر دانست.
وی با اشاره به ضرورت و اهمیت پرداختن به معلولان از دیدگاه قانونی افزود: طبق آییننامه اجرایی ماده 2 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، تمامی شرکتها و سازمانهای حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری موظفند طی یک برنامه 5 ساله، نسبت به مناسبسازی اماکن عمومی خود و وسایل حمل و نقل عمومی مربوط، براساس ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای معلولان اقدام کنند.
وی همچنین از وظایف دولتها برای فراهم آوردن حقوق مشابه دیگر شهروندان برای افراد دارای ناتوانی و معلولیت را، توجه به معابر و پیادهروها، مبلمان و تجهیزات خیابانها، پارکینگهای کنار خیابان، راهروها، پله، سطوح شیبدار، بالابرها و حمل و نقل زمینی شامل اتوبوس، تاکسی، مترو، حمل و نقل هوایی و ریلی مناسب با شرایط جسمی معلولان و از موضوعات قابل توجه برای مناسبسازی و دسترسی آسان در طراحیهای محیط شهری و معماری شهری دانست.